7 Kasım 2009 Cumartesi

Manikürlü Tırnaklar





Güzel tırnaklar için artık kuaförlere gitmeye gerek kalmadı. Ben kesinlikle güvenmediğiniz yerlerden uzak durmanızı yada kendiniz yapamıyorsanız kendi setinizi götürmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


Öncelikle tırnaklarınızı biraz aseton ve bir parça pamuk ile tamamen temizlendiğinden emin olana kadar temizleyin. Bu işlemi tırnaklarınızı suda yumuşatmak için bekletmeden önce yapmalısınız yoksa tırnaklarınız suyla yeteri kadar temas etmez ve istediğiniz kadar yumuşamaz.

Daha sonra derince bir kabın içine ılık su koyun dileyen bir miktar vazelin veya duş jelide ekleyebilir.( ben önce tırnaklarıma biraz vazelin sürüp öyle suda bekletiyorum bunu da deneyebilirsiniz.)

Tırnaklarınızın yumuşadığından emin olunca yumuşak bir törpü ile (metal törpülerden kaçınmanızı tavsiye ederim onların kenarları genellikle keskin oluyor ve derinizi kanatabiliyor)ortadan başlayarak tırnak uzunluğu istediğiniz boya gelene kadar törpüleyin daha sonra tırnak kenarlarını kendi formunu bozmadan törpüleyin(ki bu bence çok önemli ellerimize en çok yakışan manikür şekli tırnaklarımızın kendi formunda törpülenmesiyle ortaya çıkıyor bazılarına oval manikür yakışırken bazılarına küt manikür yakışabiliyor)

Tırnaklara doğru uzamış etleri tırnaklarınızı çizmeyecek (tahta bir çubuk yardımyla olabilir) şekilde itin ve küçük makas yada tırnak pensiyle çok derine inmeden dikkatlice kesin.

Son olarak tırnaklarınızı bir tül çorap üzerinde gezdirin eğer takılma olmuyorsa işlem tamam demektir.Ojenizi sürebilirsiniz;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder